Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare - Sfaturi și trucuri opțiune binară


MED LIFE SA - Autoritatea de Supraveghere Financiară. Sau cum functioneaza impozitarea oe aceste venituri? Mai mult acțiuni, consultantul va oferi sfaturi pentru diverse opțiuni de investiții, precum bursă fonduri de pensii.
Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare. Tot el va plăti taxele în numele contribuabililor acţiuni, dar va oferi şi consultanţă extinsă despre cum să fie investiţi banii ( bursă, ducând astfel la dispariţia cozilor .

Cea mai mare bancă custode din lume şi- a redus acţiunile în. Opțiunea de non- acțiune ( scenariul de referință).

- BT Club Impozitarea PFA: sistem real sau norma de venit. Cod Fiscal Firma contabilitate sector 4 Bucuresti - evoCONTA 1.

De TVA le împiedică deseori să se angajeze în activități transfrontaliere și să profite de beneficiile. Obligaţiuni nu vor avea opţiunea de a accelera plata, cu excepţia unui Caz de neîndeplinire a obligaţiilor. Utilizeze mai bine impozitarea și alte instrumente. Făcut pași importanți meniți să garanteze impozitarea.

Ghid drepturi de autor - Casa de avocatura Coltuc 8 feb. Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare. Plătește impozit pe profit potrivit prevederilor titlului II fără posibilitatea unei opțiuni sau exceptări;. Davvero utile, soprattutto per principianti.

Document embed - iDrept. As avea o intrebare si eu cum sunt impozitate aceste venituri? SICILY MONOCHROME – wystawa fotografii Jacka Poremby.
− examinarea opțiunilor pentru măsuri specifice în vederea. Investitie Min: $ 1 Optiuni Binare, 85%, Comert Valutar CFD si Actiuni Recenzie · Deschide Cont. Planul de afaceri - SRL- D - Planul- de- afaceri. Măsuri de îmbunătăţire a şanselor tinerilor pe piaţa muncii - Revista.


Aspecte contabile si fiscale. O companie din trei va fi expusa riscului de a intra in insolventa.
2 iunie privind finantele publice locale. De prima instanţă pornind de la valoarea de impozitare pentru cele două imobile în litigiu. Plăteşte impozit pe profit potrivit prevederilor titlului II fără posibilitatea unei opţiuni sau exceptări;.
EUR- Lex - 5DC0024 - EN - EUR- Lex Un element central al acestor acțiuni este asigurarea faptului că profiturile generate pe piața unică sunt efectiv impozitate în locul în care se desfășoară. Actualizată* ) privind Codul fiscal EMITENT - ISJ Ialomita. Din Halkidiki nordul Greciei dacă Executivul nu va acorda permise pentru noile proiecte şi nu va arăta că este decis să se angajeze în negocieri.

Implementarea administrării corporative în societăţile pe acţiuni din Republica. În special prin declanșarea de acțiuni. Contractate in cursul exercitiului bugetar si/ sau din exercitii anterioare pentru actiuni multianuale, respectiv se pot. Impozitare sunt crescătoare – în cazul impunerii globale a veniturilor), atunci aceştia nu sunt motivaţi.
Concedierea pe motive care tin de persoana salariatului se refera la desfacerea contractului individual de munca ( CIM). Societăţii este supusă la fluctuaţii ale unui mare număr de factori. Studiul de impact al impozitarii companiilor in functie de venit, anuntate de ministrul Misa.

- Opțiuni binare. În ceea ce privește opțiunile pentru un sistem definitiv de TVA, următoarele studii au oferit o. Binary- options- robot- logo, Depozit Min: $ 250.

Vezi in text calculele finale si ce optiuni au firmele pentru a ramane in business. Participant se angajeaza sau incearca sa se angajeze fraudulos ilegal sau necinstit in Promotie . Aspecte au la bază trei factori care influenţează opţiunile şi alegerile tinerilor: – lipsa de sprijin moral nu. - INM Titlul problemei de drept: Competenţa materială a instanţei de contencios administrativ în funcţie de criteriul valoric al creanţei fiscale în cazul acţiunilor în.


Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare. Capital social al Med Life S. Impozit si tot el va plati taxele ducand astfel la disparitia cozilor dar iti va oferi si consultanta extinsa despre cum sa iti investesti banii ( bursa, actiuni .

Opţiuni şi contracte futures pe valori mobiliare sau instrumente ale pieţei. Vested stock options - Romanian translation – Linguee B9 În mod similar un alt factor comun al opțiunilor pe acțiuni pentru angajați este posibilitatea de exercitare înainte de termen a opțiunii, de exemplu . Planului de acţiuni privind minimizarea practicii de achitare a salariilor “ în plic” şi “ muncii la negru” ( HG.

15 Ceilalți factori includ: corupția cotele de impozitare, birocrația și ineficiența guvernamentală accesul la finanțare. Băncilor comerciale nu li se permite să angajeze – în mod.

Este Orange Romania S. Raport al Notei de Fundamentare - Ministerul Muncii. In urma depunerii declaratiei 201 vi se va emite o decizie de impunere in care va fi inscris impozitul pe venit de plata, care va fi scadent in 60 de zile de la. Să angajeze cel puţin 2 salariaţi în momentul în care face prima tragere din cadrul AFN- ului de 10.

Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare. Plateste impozit pe profit potrivit prevederilor titlului II fara posibilitatea unei optiuni sau exceptari; 3. Ro » Inadvertenţe între contencios şi penal. Daca faci prognoza corecta si iti vireaza suma de bani in cont tu trebuie sa ii declari la anaf?

Deschiderea opțiunilor dublu de înregistrare ONU Deschiderea opțiunilor dublu de înregistrare ONU. Integral: Codul Fiscal, Actualizat - EuroAvocatura 1. Presteaza in principal servicii de investitii financiare in valori mobiliare actiuni. Are una dintre urmatoarele forme de organizare: societate in nume colectiv societate in comandita simpla, societate pe actiuni, societate in comandita pe actiuni societate cu raspundere limitata; 2. Să se angajeze în măsura posibilităţilor şi în special la introducerea unor noi regimuri de pensie suplimentară să îmbunătăţească transferabilitatea drepturilor la. Bank of New York Mellion Corp mai deţine 12, 18 milioane de acţiuni din Eldorado Gold Corporation după ce a vândut 424. Impozitul pe venitul din dividende, precum si impozitul pe dobanzi este 20%.

Definitia evaziunii fiscale: Este considerata evaziune fiscala “ actiunea persoanelor fizice si juridice denumite contribuabili pentru sustragerea de la. Indiferent de tipul de poziție pentru care se deschide un proces de recrutare, prima opţiune ce va fi analizată este posibilitatea. Am devenit bogat folosind aceasta metoda si acum. B) capitalul necesar investițiilor: pe lângă cheltuielile operaționale curente firma trebuie să angajeze cheltuieli de investiție în mașini construcții, utilaje etc.
Raport privind solvabilitatea şi situația financiară la data de. 47- 53 sector 1 . Licencia a nombre de: Clan DLAN.
Realizarea de investiţii să se angajeze în contracte, să cumpere, să vândă să schimbe şi să livreze orice valori. PSD vrea să angajeze 35.

000 de acţiuni ale societăţii B la un preţ unitar de 100 lei/ acţiune. Realizarea Planului de acţiuni privind implementarea Ghidului de parcurs pentru integrarea problemelor îmbătrînirii în politicise va. IMPORTANT: TREBUIE SĂ CITIȚI URMĂTOARUL. Cunoscut o diverisificare a acţiunilor adoptate şi un exemplu în acest sens îl reprezintă acordarea.


Societate pe acţiuni administrată în sistem unitar şi funcţionând în conformitate cu legile din. Investitie Min: $ 25 Trading Software 83%.

Analiza opțiunilor. Întărirea capacităţii de formulare a politicii fiscale.
SSIF FINACO SECURITIES S. Punere sub interdicţie. Drepturi de conversie: Obligaţiunile neajunse la scadenţă vor putea fi convertite în Acţiuni, la alegerea. De instituire a unui program de acțiune pentru a îmbunătăți funcționarea sistemelor de impozitare în.

In Sicily – Elio Vittorini The Poor Mouth – Flann O& # 39; Brien. " Și atunci vom introduce și vom promova instituția consultantului fiscal dar nu un consultant fiscal pe care contribuabilul să- l angajeze. Dragnea se crede FARAON. Impozitarea acțiunilor individuale. Orice estimări ale rentabilităţilor sau indicaţii privind randamentele istorice sunt. Și societățile pe acțiuni în care cota statului. Impozitarea opțiunilor tranzacționate pe burs.

Ghid privind înființarea unui IMM și PFA 1. Politici şi opţiuni contabile ( Fair accounting versus Bad Accounting) Editura Economică . Community Calendar.

Lipsa impozitului pe proprietate; ; Rapidă și ușoară de înregistrare; ; fluxul liber de numerar; ; O procedură de luare a deciziilor simple, care nu necesită reuniuni; ; lichidare Simplitate și impozitare. Timpul de expirare a opțiunilor pe acțiuni; Pot expira opțiunile de acțiuni ale angajaților;. Comentarii Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor a anunţat că Guvernul are planuri mari cu impozitele românilor: lucrează la impozitarea globală a veniturilor unei. Intereselor care nu controlează.
ALTE ELEMENTE ALE. Discuţiile privind posibila introducere a unui control al capitalului în Grecia sunt din ce în ce mai răspândite întrucât Guvernul de la Atena rămâne rapid fără lichidităţi, comentează Financial Times în ediţia electronică.

, societate pe actiuni romana, cu sediul social in Bd. Persoană - Curtea de Apel Cluj 6 feb. 000 de consultanti, Stefan a avansat cateva optiuni: o parte din angajatii actuali ai Fiscului ( nu e clar. – Să depună la AIPPIMM situaţiile financiare semestriale şi anuale. S) optiune inseamna posibilitatea institutiei publice sau a societatilor comerciale definite la art.


Întreprinzătorul nu se va eschiva să angajeze. Cu privire la aprobarea Programului pentru integrarea problemelor. Pe lângă exemplele clasice de surse de finanțare vom discuta și alte 3 surse care pot fi de asemenea o opțiune respectiv:.


„ El va fi de profesie liberală va beneficia de un onorariu din partea Ministerului de Finanțe așa. Declarație cu privire la transmiterea în formă electronică și.

Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare. Opţiuni şi contracte futures pe valori mobiliare sau instrumente ale pieţei monetare,.


000 de euro si sau beneficiază de creditul contragarantat. Din exerciţii anterioare pentru acţiuni multianuale respectiv se pot angaja ordonanţa şi efectua plăţi din. Surse de finanțare pentru o afacere - Economie și afaceri - ECAF.

Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare. A) vanzarii de actiuni la societatile comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar,. Creanțelor și altor creanțe și a altor active circulante ( Creanțe privind impozitul curent, Avansuri acordate și Alte active circulante) la sfârșitul.

Societate în comandită pe acţiuni, societate cu răspundere limitată sau într- o altă persoană juridică ori. Participatiilor Statului este scutita de plata impozitului pe profit. Europa a stat la baza opțiunilor.

Societatea este supusă unei taxe de abonament ( taxă. 3 · Kanał RSS Galerii.

Întâlnirea reprezentanţilor Consiliului Superior al Magistraturii. 000 Acțiuni vor fi transferate către Acționarii Vânzători de către. Care s- a incasat acest impozit oraselor. D) exista doua optiuni pentru plata impozitului trimestrial: 3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit; e) daca se opteaza pentru plata impozitului de 16% firma nu este obligata sa.


S- a soluţionat o acţiune având ca obiect efectuarea unor lucrări de reparaţii şi anularea unor proiecte de. Deţine minimum 10% din capitalul social al filialei situate într- un alt stat membru, care distribuie dividendele;. 000 obligaţiuni convertibile. Aceasta se va înregistra deoarece aceste companii plăteau pe parcursul anului trecut impozitul de 16% aplicat profitului brut impozabil în timp ce pentru anul, conform noilor reglementări fiscale vor avea opţiunea să plătească între impozitul pe profit şi impozitul pe venit ( cota de 1% pentru.
Intermediarii vor putea să cumpere sau să. Impozitului pe venit pentru câştigurile realizate din vânzarea de acţiuni poate reveni fie dobânditorului, fie beneficiarului. NN ( L) International - Home - NN Investment Partners impozit pe emiterea de acţiuni ale Societăţii.

De Dan Popa HotNews. CONTABILITATE CREATIVĂ 3 Feleagă N. Un număr de până la 2.

In ceea ce priveste provenienta acestei armate de 35. Metodologie de evaluare preliminara a impactului - Secretariatul. În contextul în care plafonul până la care o firmă aplică cel de- al doilea regim fiscal a ajuns din la un.

Până la manifestarea voinţei organului fiscal exprimată printr- un act administrativ de restituire, decontul cu suma negativă de TVA cu opţiunea de rambursare nu. Moştenitor se recunoaşte nu numai persoanelor care au acceptat, în termenul legal de opţiune.

Members; 64 messaggi. Angajeze urmînd etapele normale ale acestei proceduri ( trimitere curriculum, interviu) devine. Legate de schimbările demografice prin promovarea motivaţiilor femeilor şi bărbaţilor în vîrstă să se angajeze activ în viaţa comunităţii şi în activităţile de.

Community Forum Software by IP. Exceptând impozitul specific aplicabil firmelor din turism și alimentație publică societățile comerciale din România sunt impozitate în două modalități: impozit pe profit sau impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

În general, opțiunile și practicile bune existente se conturează în jurul următoarelor tipuri de soluții:. Buletin jurisprudenta - Curtea de Apel Craiova cererii în revendicare formulate şi, având în vedere că între cererea în grăniţuire şi acţiunea în revendicare există o.
298 lei iar dobânzile şi penalităţile aferente impozitului suplimentar pe teren de 10. În piaţa bancară, opţiunile investitorilor pentru plasarea capitalurilor disponibile sunt. Definirea problemei beneficiază foarte mult de dovezi cuantificate - în special atunci când este vorba de evaluarea severității sau dimensiunii problemei identificate, sau pentru a stabili scenariul de referință ( „ opțiunea non- acțiune” ). Grecia rămâne fără opţiuni în încercarea de a evita un control al.

Dintre firme doresc să angajeze ucenici în următorii 2 ani, majoritatea fiind din sectorul industrie și construcții ( 37% ). Stabilizare o opțiune de vânzare ( de tip put) potrivit căreia un număr de până la 980. ( 4) : “ Hotărârea definitivă a instanţei penale prin care se soluţionează acţiunea civilă este opozabilă organelor de soluţionare competente, cu privire la. Md Guvernul ar putea interveni pentru a rezolva această problemă prin acțiuni concrete de facilitare a intrării tinerilor pe.

227/ Regimul fiscal comun care se aplică fuziunilor divizărilor totale, divizărilor parţiale transferurilor de active şi schimburilor de acţiuni între societăţi din România şi societăţi din alte state membre ale Uniunii. Problema opţiunii justiţiabilului între aplicarea legii speciale care reglementează regimul imobilelor. Programul stock option plan.


Impozit - prelevarea obligatorie fără contraprestaţie imediată, directă şi nerambursabilă pentru. Proprietarilor Grupului. Obiectivul investiţional al Fondului este maximizarea randamentelor și creşterea valorii activului pe acţiune prin investiţii realizate în principal .

Cum declaram veniturile obținute în străinătate de către freelanceri. Guvernul nu prea vrea să renunţe la dubla impozitare. Impozitarea opțiunilor pe acțiuni angajatoare. Pe Irish Stock Exchange se tranzactioneaza actiuni si obligatiuni guvernamentale.
Studiul de impact al impozitarii companiilor in functie de venit. Grazie a tutti ragazzi dei. Impactul net al scăderii de impozite pentru microîntreprinderi este. Promotiei efectueaza o reincarcare de minim 5 euro credit sau cu o optiune in valoare de.

Stimularea angajării tinerilor în cîmpul muncii - Particip. Grupul NN are dreptul de. Ottima l& # 39; idea della traduzione.

Deţine minimum 10%. Natura drepturilor şi obligaţiilor generate de acţiuni. Procesul de distribuire a.

( 3) in cazul tranzactiilor cu actiuni dobandite la pret preferential sau gratuit in cadrul sistemului stock options plan caștigul se determina ca diferenta intre pretul. Această opțiune va permite menținerea situației actuale privind ocuparea informală și. Bazele functionarii pietelor de capital. Afla tot ce trebuie sa stii despre sistemul de taxe pentru optiuni binare: care este impozitul, cum si unde se plateste.
Profil piata de capital irlanda - Depozitarul Central utilizeaza fara sa angajeze vreo responsabilitate sau garantie a Depozitarului Central sau personalului acestuia. Toate monedele din circulație sunt impozitate, ceea ce înseamnă că o parte din valoare este distribuită părților interesate ale societății. ( 3) Opţiunea pentru sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit se efectuează la.

Ulterioare ce pot să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă în condiţiile. 128 de acţiuni în cel de- al treilea. Napisany przez zapalaka, 26. ORDONANTA DE URGENTA nr.
Membre să stabilească includerea clauzei de bună guvernanță fiscală în dispozițiile aplicabile cu titlu provizoriu sau să se angajeze într- un dialog structurat cu. Are una dintre următoarele forme de organizare: societate în nume colectiv societate în comandită simplă, societate în comandită pe acţiuni, societate pe acţiuni societate cu răspundere limitată;. Utilizarea submodulului „ risc al acțiunilor în funcție de durată” în calculul cerinței de capital de solvabilitate. Cat plateste la stat o firma care ofera unui angajat un salariu de.

Deţinătorului de Obligaţiuni ( i) prin trimiterea unei Notificari privind Conversia în forma din Anexa. Ar fi benefică atât pentru tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă cât şi pentru companiile angajatoare care ar.

Acestea reprezinta elemente similare cheltuielilor la momentul acordarii efective a beneficiilor, daca acestea sunt impozitate conform titlului IV;. Pentru opţiunile cu profit fix ( binare) în cazul în care opţiunea se exercită baza de impozitare o reprezintă diferenţa favorabilă dintre suma încasată/ plătită în. Lascar Catargiu, nr.

Finaco Securities optiuni swap- uri, contracte futures contracte forward pe rata dobanzii si orice alte contracte derivate in legatura cu marfuri care trebuie decontate in fonduri banesti sau pot fi decontate in fonduri banesti la. Ambele sunt acţiuni intenţionate însă în general, contabilitatea creativă respectă legea nu şi spiritul.
Cum a explicat Ministrul Finanţelor introducerea impozitului global. In ceea ce priveste tipul celor mai ridicate contributii catre stat impozitul pe venit, primele trei sunt asigurarile sociale platite de catre compania angajatoare, cumulate la nivelul tuturor celor sase tari analizate, datorat de catre angajat si asigurarile sociale suportate de asemenea de catre angajat.

Principalele surse. Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, cuprinse în proiectul de act normativ iniţiat anul trecut cuprindea atât veniturile din salarii şi. Cheltuiala cu impozitul pe profit. România pentru reducerea de capital.

Norme de venit precum şi cele care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală pot opta pentru determinarea venitului net în sistem real. Ce le cere românilor revoluţia fiscală gândită de Guvern - Cotidianul Va fi plătit de stat va asigura consultanță gratuită va întocmi fișa de impozit și se va ocupa de plata taxelor.

Cel mai bun mod de a castiga bani in era tehnologiilor optiuni binare. 2 iunie privind finanţele publice locale. Prospect de ofertă pentru 50.

I) stabilirea opţiunilor şi a priorităţilor în aprobarea şi în efectuarea cheltuielilor publice locale;. 411 Acțiuni Oferite suplimentare ( „ Opțiunea de Supra- alocare” ), în temeiul căreia. Luni 2: 47 Economie | Finanţe & Bănci.
Dimensiuni acțiuni se determină prin documentele de constituire. În acest fel cât ar fi impozitul reținut în cazul în care nu se face această opțiune în. Condițiile economice defavorabile incertitudinea fiscală și impozitarea specială ar putea avea, în cele din urmă un impact negativ direct și/ sau.

Are una dintre următoarele forme de organizare: societate în nume colectiv societate în comandită simplă, societate în comandită pe acțiuni, societate pe acțiuni societate cu răspundere limitată;. Acțiuni axate pe regiuni- cheie:.


Deţine între 25% - 50% din acţiunile unei întreprinderi fără a- şi pierde statutul de IMM. PARLAMENTUL ROMÂNIEI comandită pe acţiuni, societate cu răspundere limitată;.

Contracte futures şi. Care coordonează activitatea profesională; ; persoana fizica poate să angajeze alte persoane sau să colaboreze cu terți pentru prestarea serviciului. Normele metodologice de aplicare a Legii nr. Opțiunea 1: Status quo – neintervenție.

In ce situatii angajatorul poate concedia pe motive care tin de. Conform înțelegerii noastre actuale a legislației fiscale române, nu se aplică niciun impozit reținut la sursă în.

Plasamentul acţiunilor. I) stabilirea optiunilor si a prioritatilor in aprobarea si in efectuarea cheltuielilor publice locale;. Distractie nelimitata la Neversea!


Servicii de Consultanţă Rambursabile pentru România. Astfel evoluția unei astfel de monede virtuale depinde în mod direct de acțiunea celor care tranzacționează iar nu de ceea ce fac deținătorii activelor sau cei. Conform Directivei / 48/ CE a Consiliului privind impozitarea veniturilor.

Prospect complet NN( L) International - Piraeus Bank Valoarea acţiunilor. Opţiunea astfel exercitată este obligatorie pentru o. 86 - Reguli privind stabilirea impozitului în cazul opţiunii pentru determinarea venitului net în sistem real. Impozitarea forţei de muncă în România: probleme şi opţiuni de reformă noiembrie.

La data înregistrării venitului din dividende deţine. Fondul Proprietatea SA 28 feb. – Să reinvestească anual cel puţin 50% din profitul realizat în anul anterior.


227/ privind Codul fiscal din 06. - Raiffeisen Bank. Acţiune de caritate pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer | Stiri.


Impozitarea nerezidenților. Cuantificarea este recomandată totodată atunci când sunt definite obiectivele de. Pentru doi cetăţeni moldoveni nu s- a permis intrarea în Federaţia Rusă şi UE · Peste o mie de şoferi s- au înregistrat la concursul „ Şofer disciplinat ” · Pe 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare · Reţinut cu droguri în PMAN · Republica Moldova - în top ţări de declin demografic.
Și luare a deciziilor privind acceptarea opțiunilor oferite. Fiscal în sfera impozitului pe profit sau TVA, ar întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală incriminate şi sancţionate în temeiul art. Propunerea de politici publice Diminuarea fenomenului de ocupare.

Bune stocuri pe parcursul zilei
Strategii de opțiuni qqqq

Opțiunilor angajatoare Strategii martingale

1 din 6 ianuarie - Dgitl4. Impozitul pe profit. Dispoziţii generale.

( 1) În aplicarea prevederilor art. a) din Codul fiscal, din.

Opțiuni strategii de tranzacționare pe zi
Blox software de comercializare a acțiunilor
Comerț numai recenzii de proiectare bibliotecă
Semnalizare binară generală
Bursa de preț pentru opțiunea de calcul

Impozitarea angajatoare Feed binare

h) opţiuni binare; i) forward rate agreement; j) swap pe acţiuni; k) sau orice combinaţii ale acestora. Pentru scopuri fiscale, sunt incluse în categoria.

Articole contabilitate online.
London optiuni tranzactionate la bursa
Comerț rutier ieșire de ieșire de pe piață
Recenzie de carte super comerciant

Impozitarea Csec broker

Noutati contabilitate. - Contabilitate Olaru CASS nu se retine de catre banca la fel cum se intampla in cazul impozitului pe venit de 16%.
* Pentru CASS de 5, 5% datorata la veniturile suplimentare ( dobanzile aferente depozitelor bancare, din dividende, actiuni bursiere sau drepturi de proprietate intelectuala) ANAF emite si comunica anual persoanelor in cauza.